Vad és nagyon vad GR 86-os a Toyotától – Toyota hírek

Még meg se indult a második generációs Toyota GR 86-os forgalmazása, így hivatalosan még a gyári tuningalkatrészeken is csak dolgoznak, de már június végén, a Fuji Style kiállításon bemutattak két autót, amelyeket GR Parts kiegészítőkkel vadítottak meg – most pedig hivatalos fényképeket is közöltek róluk.

Mindkettő alaposan módosított megjelenéssel ruházza fel a boxermotoros kupét, az egyiknél épp csak kiegészítőként használják a karbon légterelőket, a másiknál alaposan kiszélesítik (oldalanként 4,3 cm) a karosszériát műanyag toldatokkal és hatalmas méretű hátsó szárnyat is alkalmaznak. A Toyota tartja magát ahhoz, hogy a motort nem tuningolja, de lesz nagyobb teljesítményű fékrendszer, hangosabb kipufogó is a GR Parts katalógusban, említést tesznek még tömegcsökkentésről és a karosszéria merevségének növeléséről is, de azt már nem részletezik, hogyan érik el ezeket.

Hivatalosan még mindkét autó és az azokon látható GR Parts alkatrészek is tanulmányok, de még az idén várható, hogy elérhetőek lesznek az egyes elemek. Addigra pedig a tuningipar is elkészül majd a teljesítménynöveléseivel, a HKS például kompresszorral növeli a 2,4 literes boxermotor teljesítményét…

A cikk forrása: automotor.hu