Tom Hanks az egyedi Toyotáját is eladja

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy Tom Hanks eladja az Airstreamjét (Model 34), amelyet olyan filmek forgatásakor lakott, mint az Apollo 13, a Forrest Gump, a Számkivetett vagy épp a Sully. Most viszont egy még érdekesebb hír érkezett: a színész egy másik járművét, a saját igényei szerint átalakított Toyota Land Cruiserét is eladásra kínálja.

Az 1980-as, rövid tengelytávú FJ40 igazi kuriózum, egy 180 lóerős, 4,3 literes GM L35 Vortec V6-os hajtja, ráadásul a motorcsere a Bureau of Automotive Repairnél is hivatalosan be van jegyezve, Kalifornia szmog-tesztjén is megfelel. Az 5-sebességes kéziváltó szintén a GM-től származik, az átalakított felfüggesztés pedig többek között Old Man Emu lengéscsillapítókat és kormánystabilizátort tartalmaz. A felniválasztás – ahogy a korhű Rustic Greenre fújt autó egésze – a konzervatívabb vonalat képviseli, a krómozott acéltárcsákon Toyo Open Country 31 x 10.50 R 15LT-es gumik vannak, és a hasmagasság is megegyezik az eredeti FJ40-esekével. Hátul egy utólagos bukócső és két, egymással szembe fordított ülés található, ezeket fel is lehet hajtani.

Kényelmi extrából is jutott bele: bár meghagyták a gyári fűtést, beépítettek mellé egy légkondit, de a Sony magnóhoz kapcsolt plusz hangszórókon kívül elektromosan állítható Porsche ülések és szervokormány is került a Land Cruiserbe. Mindezzel együtt 75-125 ezer dolláros árra becsüli a Bonhams az autót, de csodálkoznánk, ha egy ilyen A-listás ex-tulajdonossal a háta mögött ne kúszna sokkal feljebb az ára. Akinek megtetszett az autó, annak augusztus közepén a Quail Lodge Auction-ön lesz lehetősége megvásárolni.

Forrás: silodrom.com

A cikk forrása: totalcar.hu