Öreg BMW helyére mit?

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Tanácsért fordulok Önhöz, mint „nepperűző” és mint „autóépítő” (lásd. BMW átépítés). Ötödik éve egy (lassan 25 éves) kis, hathengeres sedan BMW „büszke” tulajdonosa vagyok. Az autó tuning-mentes, éppen az utolsó simítások folynak, hogy tavaszra ismét teljesen felújított gyári állapotba kerüljön. És itt akadtam el: Szeretek vele kirándulni, de korára és állapotára való tekintettel már nincs szívem kivinni a Hungaroringre egy-egy nyílt napon meghajtani.

Kérdésem, kérésem kettős:

1. Van-e értelme most eladni, vagy esetleg „rakjam el” és várjak ki az eladással?

2. Mit javasolna helyette/mellette 2,5-3 millió forint között, ami jobban bírja a „gyűrődést”?

Sajnos a magasságom behatárolja a lehetőségeket (195 cm). Gondolkodtam már egy fiatalabb BMW-ben, de látva a legutóbbi videót a Type-R(ek)ről, próbálok a japán autókkal is barátkozni. Viszont az olasz/francia páros sosem állt közel hozzám.

Tanácsát előre is köszönöm.

Üdvözlettel

Lajos

Kedves Lajos!

Ha van egy olyan autója, amit nagyon szeret, és sikerült olyan állapotba hozni, amilyenben tudni szeretné, akkor ne adja el. Nekem is van egy Hacsim (Toyota Corolla AE86 1.6GT), nagyon szeretem a kocsit, és kiviszem rendszeresen a Hungaroringre. Nem megyek életre halálra, mert nem szeretném összetörni, de igyekszem vele. A versenypálya igénybe veszi sokszorosan, mint a közút, de ha elfáradnak a futómű alkatrészek, majd kicserélem őket. Az enyémnek is felfelé megy az ára évek óta, de azért vettem, hogy használjam, imádom, ahogy üvöltve 7000 fölé pörög, imádom, ahogy fordul, ahogy megáll, a szagát, minden zaját, ha elromlik, majd megjavítom, de azért van, hogy élvezzem, ez a lényeg. Van több olyan ismerősöm, aki a patika állapotú öreg vasát szeretgeti, de kiviszi a nyílt napra. Versenylónak pályán a helye.

triplatyper tc

A kérdés második felére térve, a Type-R nagyon jó autó, igaz első kerék hajtású, és az nagyon más színház, mint a hátsó kerék hajtás, ennek ellenére benne van a játék. Ha valakinek számít a vezetés élvezete, az nem fog csalódni benne.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

A cikk forrása: totalcar.hu