Olcsó, de élhető terepjáró kéne

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!

Olyan horgászós autó vásárlását tervezgetem, amit azért a hétköznapokon is lehet érdemben használni. A két legfontosabb szempont talán a kapcsolható összkerék és a fenntartható fogyasztás.

Nagyjából 1-1,5 millió a keret. Az eddigi „kutatómunkám” alapján a Jimny tűnik tökéletes választásnak, de abból a nem teljesen leéltek inkább többe kerülnek. Ekkor jött képbe az Opel Frontera, főként a 2.2-es és 2.3-as dízelmotorokkal. Ezekből látszólag szépeket lehet találni 1 millió forint környékén, de meglehetősen vegyes véleményeket olvastam róla. Szabad ilyen autót venni ennyiért? Mire kell különösen odafigyelni? Vagy érdemesebb lenne még spórolni egy Jimnyre?

Köszönettel,

Máté

Kedves Máté!

Nagyon jó a Jimny, más autókkal való összehasonlításban meg pláne, de pont emiatt nagyon elszállt az ára. A Frontera egész egyszerűen nem egy ligában van vele. Nálam is előfordult az utóbbi években jó állapotú Frontera, de az általános tapasztalat, hogy rettenetesen le van élve az összes ilyen öreg terepjáró.

rav4bem06 059

Még megfontolnám a Toyota RAV 4-es megvételét, azoknál a bölcsőt kell megnézni aknáról, mert az nagyon szeret rozsdásodni, a bontóban sorban állás van érte, az új 300 ezer körül van. Egyébként jó autó. Ha nem életbevágóan sürgős a vétel, én inkább gyűjtenék egy jó Jimny-re.

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

A cikk forrása: totalcar.hu