Megvillantották az első komoly villany-Toyotát

A Toyota viszonylag későn érkezik a villanyautó-játszmába, de valószínűleg ettől még komolyan számolni kell velük. Az X prologue már egy szériamodell előhírnöke, és állítólag már a jövő héten bemutatják.

xprologue preview

Egyelőre egyetlen előzetes fotón látható az autó jobb első sarka. Erről egyelőre nem derül ki más, csak hogy a Toyota is követi a kánont, és hűtőrács nélküli formatervvel hangsúlyozza járműve villanyautó mivoltát, és látványos LED-csíkot húznak keresztbe az orr-részen.

A típusról egyelőre nem mondtak mást, azt is csak a korábbi pletykákból sejthető, hogy egy divatos, terepjárós karakterű autóról van szó, amely méretben a RAV4-hez esik majd közel. Ugyanakkor simán lehet, hogy a fentieknek épp az ellenkezője lesz igaz.

Az azért elég valószínű, hogy a Toyota egységes platform-rendszeréhez tartozó e-TNGA alapokat alkalmazzák, amelyre a gyártó ígérete szerint legalább hat különböző szériatípust építenek.

Egyetlen dolog vehető biztosra: a bemutatóra március 17-én, szerdán kerül sor, így akkor többet is megtudhatunk az X prologue-ról, és várhatóan a Toyota további villanyautós elképzeléseiről is.

A cikk forrása: totalcar.hu