Lehet-e hibridet gázosítani?

Üdvözlöm LPG Doktor!

Előre leszögezném…remélem nem leszek túl forintb.szó!:) Érdekelne, hogy alapvetően a Toyota és Honda hibridhajtásaiba lehet-e jól működő LPG-rendszert beszereltetni?

Két típus érdekelne. Egyik a Honda Insight (2009-) ,a másik a Lexus CT200h. Vannak ilyen téren tapasztalataik? Vannak olyan „betegek”, akiknek még az 5 literes fogyasztás is „Hát azért lehetne kevesebb is”?

Amúgy pedig szerintem a környezetünk „kevésbé szennyezése” is fontos szempont…kéne, hogy legyen. Nekem az is. Az Insight-ot, mikor megvettem, tudomásul kellett vennem, hogy „Hát ebből a pótkereket már kilopták”. Hát kihasználhatnám akkor a szabad helyet. Illetve egy 4.7-es éves átlagfogyasztás esetén milyen fogyasztáscsökkenésre lehet reálisan számítani? Ez az érték a Lexus CT-re is igaz.

Köszönöm válaszát! Kornél

Kedves Kornél!

Szerintem pont egészséges mértékben hágja meg a forintokat, jómagam is ezt tettem éveken át! Prius 2, majd Toyota Highlander Hybrid, illetve ennek a Lexus tesója, az RX 400 H is így járt a kezeim között. Ügyfeleink részére hosszú évek óta végzünk ilyen átalakításokat, hibátlanul működnek.

A CT 200 H technikailag Prius 3, illetve Auris, ezekből is van mögöttünk már darabszám rendesen. A Honda kilóg a sorból, alapvetően más technológia, kevésbé takarékos és cserébe a többletfogyasztásért legalább nem is halad előre rendesen.

A matek minden LPG-átalakítás esetén hasonló, függetlenül a hajtásképlettől: benzinfogyasztás x1,15=gázfogyasztás. Hajrá, nekem tetszik az elszántsága!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

A cikk forrása: totalcar.hu