Készítse fel autóját is a télre

A hőmérséklet csökkenésével egy időben neki kell állni téliesíteni az autónkat, mind a mi biztonságunk, mind az autó hosszabb élettartama miatt. A téli időszakra való szakszerű felkészüléssel nem csak autóink élettartamát növelhetjük, de a balesetek kockázatát is csökkenthetjük. 

Fontos, hogy téli ablakmosó folyadékot töltsünk a tartályba, ugyanis ennek fagyáspontja jóval alacsonyabb a nyáriénál, és hatékonyabban oldja a jegesedést.Ne halogassuk a cserét, csak egyszer kell elfagynia a tartályban levő folyadéknak, hogy sok-sok liter téli ablakmosó víz árát feleslegesen kelljen javításra költeni.

 Az autónk „téliesítésénél”legfontosabb a fagyvédelem. Ide tartozik a hűtő fagyvédelme, a szélvédőmosó, az ajtók és zárak ellenőrzése és felkészítése. A járműgyártók nagy része a már -25 celsius fokig hatásos fagyálló hűtőfolyadék adalékot ajánlja. Ezek a termékek nemcsak a fagyvédelmet biztosítják, de a hűtőrendszer alkatrészeit is óvják a korróziótól.

A szélvédőmosó fagyálló folyadékkal való feltöltése mellett ajánlott az ablaktörlőlapátok ellenőrzése is.

Ne felejtsük el autónkat felszerelni jégkaparóval, egy extra üveg téli szélvédő mosóval, hólánccal, égőkészlettel, továbbá győződjünk meg arról is, hogy egy láthatósági mellény is legyen minden kesztyűtartóban

Ha a fagyálló utántöltését nem bízzuk szakemberre, akkor mindenképp legyünk figyelmesek, mert többféle folyadék van a piacon. A hagyományos glycol fagyálló folyadékok színe zöld vagy kék, az alumíniumos hűtőkbe piros vagy rózsaszín jár, míg az alupluszos típusokba lila színű jár.

Üzletünkben mindent be tud szerezni, hogy autója télen is biztonságosan működjön, bármilyen zord időjárás is lesz. Árainkról érdeklődjön munkatársainknál telefonon vagy e-maiben a következő elérhetőségek egyikén: 06-30-238-77-71, 06-1-281-19-55.