Itt az első gyári kép a Toyota Tundráról

A Toyota májusban kezdte meg az észak-amerikai piacra szánt full-size pickupja, a Tundra bevezető kampányát, egyelőre csak különböző sejtelmes teaserekkel. Mindössze részleteket mutattak meg a behemótból, azonban az elmúlt napokban már kiszivárgott néhány egész alakos kép is. A japán gyártó ezt megelégelte, ezért inkább maguk mutatták meg jó minőségű fotón az új Tundrát. Ehhez annyit írtak a Twitteren, hogy egyesek nem tudnak titkot tartani.

E4Mss4WXMAgsREE

Vélhetően az történhetett, hogy a központból kiküldtek egy belső használatra szánt anyagot, és a fogadó oldalon valaki nem bírt magával, vagy legalábbis nem volt eléggé óvatos. A most már hivatalosan is kiadott kép alapján a Tundra mind méretben, mind megjelenésben továbbra is a full-size amerikai pickupok vetélytársa lesz.

A megjelentetett fotó nem jelent egyet a teljes bemutatóval, így a technikai részleteket csak sejteni lehet. A források arról számolnak be, hogy 3,5 literes, ikerturbós V6-os rejtőzhet a motorháztető alatt. Annyit a Toyota is megerősített, hogy az alapmotor is erősebb lesz, mint a mostani 5,7-es V8, ami ugye 386 lóerőt tud. Az is benne van a pakliban ugyanakkor, hogy hibrid hajtáslánccal is készül az óriás.

Egyelőre nem tudni biztosan, mikor leplezik le minden részletre kiterjedően a Tundrát. Az eddigi találgatások alapján az év végére vártuk, de a teaser-kampány és a szivárogtatások tükrében egyre valószínűbb, hogy jóval hamarabb bemutatják.

A cikk forrása: totalcar.hu