A Toyota tovább reszeli az ősi Land Cruiser 70-est

Az 1984-ben bemutatott terepjáró mindenképp egyike a legrégebben gyártásban levő terepjáróknak, de kiváló terepjáró képességei, és megbízhatósága miatt töretlenül népszerű ott, ahol forgalmazzák. Ugyanakkor 2022-ben valószínűleg kap valamiféle frissítést.

A legnagyobb piaca Ausztrália, ahol Euro 5-ös dízelmotorjával 2027-ig még biztosan megfelel a károsanyag-kibocsátási szabályoknak. Ám itt jövő novemberben szigorúbb balesetbiztonsági előírások jönnek – kötelező lesz a típusvizsgához egy oldalütközési teszt a könnyű haszonjárművek típusvizsgáztatásánál – ami a helyi sajtó szerint várhatóan típusfrissítést tesz szükségessé.

Egy ilyet 2016-ban már elvégeztek a szimpla kabinos pickup változaton – az akkor több légzsákot, erősebb alvázat és fejlettebb vezérlésű fékrendszert kapott – és ezeket alkalmazhatják a többi Land Cruiser 70-esen is. Egy másik lehetőség, hogy a futómű átalakításával megnövelik az összes változat megengedett össztömegét 3,5 tonna fölé, amivel kategóriát váltana a típus, és ezzel kikerülne a szigorítások hatálya alól.

A lényeg, hogy a Land Cruiser 70 Ausztráliában még biztosan piacon marad néhány évig, ahogy több Közel-Keleti, Afrikai és Latin-Amerikai piacon is.

A cikk forrása: totalcar.hu